Baarle Fietsdorp

Baarle is een fietsdorp bij uitstek. Dagelijks passeren duizenden (toer)fietsers dit unieke enclavedorp via ’t Bels Lijntje’. Daar waar vroeger de stoomtrein reed, ligt nu een prachtig fietspad, die u langs diverse dorpen in de grensstreek voert. Het is niet vreemd dat in Baarle e.o. vele (oud-)profwielrenners geboren en getogen of thans woonachtig zijn. Met Baarle als startpunt rijden zij hier hun dagelijkse trainingsronde door de regio.

Maar ook fietstoeristen komen aan hun trekken in Baarle. De uitgestrekte bosgebieden, vennen en heidegebieden van Baarle en omstreken brengen u al snel in de sfeer van rust en ruimte. Al fietsend passeert u natuurlijk meerdere keren de grens en verbaast u zich over de verschillen in landschap en bebouwing tussen België en Nederland. Onderweg is er volop gelegenheid om af te stappen bij een picknickbankje, gezellig terras of één van de unieke bezienswaardigheden langs uw route.

Baarle is aangesloten op het internationale fietsroutenetwerk van de provincies Antwerpen en Noord-Brabant. Daarmee fietst u van knooppunt naar knooppunt en stelt zelf uw route samen. VVV Baarle-Nassau-Hertog heeft tien fietsroutes uitgegeven. Deze zijn gebaseerd op de fietsroutenetwerken en leiden u langs de mooiste plekjes in de omgeving.